Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsПредставители на страните от Европейския съюз (ЕС) приканиха

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsПредставители на страните от Европейския съюз (ЕС) приканиха
Коментари Харесай

Bloomberg: Страните от ЕС приканиха САЩ да издадат съвместно изявление срещу Русия

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pexels

Представители на страните от Европейския съюз (ЕС) приканиха администрацията на Съединени американски щати да излезе със взаимно изказване по отношение на желанието да се придържат към обединен метод към Русия, както и да се опълчват на дейностите на съветската страна, която те считат за враждебна. Bloomberg заяви за това в събота, съобщи ТАСС.

Журналистите се срещнаха с плана на посочения документ. Според организацията по-рано тази седмица чиновници на Европейски Съюз са поканили Вашингтон да направи това взаимно изказване на срещата на върха на водачите на Европейски Съюз и Съединени американски щати. Предвидено е да се организира на 15 юни в Брюксел. Както организацията напомня, за 16 юни в Женева е планувана среща на президентите на Руската федерация и Съединените американски щати Владимир Путин и Джо Байдън.

Проектът на изказване гласи: „ Ние сме обединени в кардинален метод към Русия и ще дадем решителна реакция на нейното от време на време отрицателно държание и враждебни дейности “. „ Ще поддържаме тесни съвещания и съдействие по целия набор от общи провокации и благоприятни условия като част от нашия изчерпателен метод към Китай “, цитира организацията още един фрагмент от документа.

Той отбелязва, че Европейски Съюз и Съединени американски щати " могат да оставят след себе си комерсиалните разногласия ", които са се случили, по-специално по време на ръководството на предходния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, както и да засилят съдействието в региона на изменението на климата. Страните от Европейски Съюз оферират на Съединени американски щати да заявяват " сливане на сили за попречване на спорове и тяхното спокойно споразумяване, подсилване на върховенството на закона и интернационалното право и отбрана на правата на индивида ". Освен това в документа се споделя, че срещата на върха в Брюксел ще разреши на Европейски Съюз и Съединени американски щати " да укрепят интернационалните институции и съдействието в региона на външната политика и сигурността ".

Агенцията отбелязва, че работата по текста продължава, формулировката може да бъде изменена. Според оценките на Bloomberg, по-специално страните на срещата могат да разгласят усилване на икономическото съдействие и да подлагат на критика Русия. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР